среда, 28. септембар 2011.

САБОР ДВЕРИ У МАНАСТИРУ СОКО ГРАД

Протеклог викенда (од 23-25. 9. 2011.) у Манастиру Соко Град код Љубовије одржан је Сабор свих повереништава Покрета «Двери – за живот Србије». Радни назив овог сусрета је «ДВЕРИ И ПОЛИТИКА – СМИСАО И НАЧИН ДЕЛОВАЊА».

Био је то почетак конкретних припрема за предстојеће изборе на свим нивоима. Из неосвојиве духовне тврђаве соколске, близу две стотине породичних људи полази у кампању за свргавање Бориса Тадића. Наиме, Двери ће 1. октобра 2011. године организовати традиционалну Породичну шетњу, трећу годину за редом, овога пута под називом: ЗА живот без понижења, ЗА смену Бориса Тадића и ЗА живот Србије. За време тродневног саборовања у Манастиру Светог владике Николаја Србског све је било у знаку овог свеправославног пророка 20. века! Из свих крајева Србије сабрани, од северне до јужне Србије, испевали су тропар Светом владици Николају и отпочели заседање с благословом Божијим. У преподневним дискусијама говорили су Бошко Обрадовић, Бранимир Нешић, Владан Глишић, Данило Тврдишић и Срђан Ного, а у послеподневним Лидија Глишић и Александар Протић. 

Учесници Сабора имали су прилику да представе рад својих Повереништва и да учествују у важним дискусијама. Резултате наших договора видећете већ следећег викенда. Радни део Сабора протекао је енергично и трезвено, са великим еланом свих учесника да изнесу неопходне промене у својим локалним срединама, а Дверјани су учествовали и у Молебану за спас српског народа на Косову и Метохији, као и на литургијским сабрањима у манастиру Соко Град. У тренуцима одмора и дружења било је времена и за уметнички програм у току којег је наступио глумац Милош Станковић, првак Суботичког народног позоришта са монодрамом «Беседа о оптимизму» (из књиге «Изнад греха и смрти» Светог Николаја Жичког).

На крају саборовања, једна група Дверјана је прешла у Републику Српску где су посетили војничко гробље у Братунцу и поклонили се жртвама у Кравици. У Средњем Подрињу у току Другог светског рата убијено је 6469 Срба, а од 1992-1995. године још 3267 Срба.

Нема коментара:

Постави коментар