среда, 14. септембар 2011.

ТРИБИНА ДВЕРИ У АПАТИНУ

У организацији више повереништава "Двери" из Северне Србије, у понедељак, 12. септембра у ресторану "Дунав" у Апатину одржано је представљање предлога Новог народног договора. Апатинци и Пригревчани су предивно дочекали госте који су представили начела нове српске политике и нови политички покрет породичних људи. Представници Двери су пре трибине имали прилику да посете Пригревицу и све српске знаменитости Апатина, почевши од величанственог апатинског храма.

Скуп је отворио презвитер Александар Нишевић, који је поздравио домаћина, госте и присутне мештане подсетивши старе пријатеље на диван пример пожртвованости Апатинаца када се градио храм Светих Апостола на обалама Дунава, који нема премца у Северној Србији а и шире.

На трибини су говорили Радош Пејовић (из Зрењанина), Иван Костић (из Врбаса) и Бошко Обрадовић (из Чачка).

Пејовић је представио Апатинцима своје зрењанинско повереништво и позвао житеље села и градова са Севера Србије да пронађу оне праве а заборављене вредности из својих локалних средина. Брат Радош је за илустрацију својих уверења испричао истиниту животну причу из наше средине о двоје болесне деце, која је свим присутнима дала наду и веру да је могућ опстанак и опоравак српске породице. Ова прича ће се препричавати и зрачити својом снажном моралном поуком. Распитајте се код Апатинаца.

Костић
је говорио о подцењеној и запарложеној историји Северне Србије, о нашим вековним братским везама са Руским народом који васкрсава из црвеног пепела и хита ка биолошком и духовном опоравку читавог друштва. Брат Иван је позвао на саборност и уједњавање на провереним српским принципима и вредностима које можемо да васкрснемо у свакој области живота (моба, сабор, побратимство...). 

Обрадовић је поставио питање свим присутнима да ли размишљамо о времену које долази, да ли смо обезбедили парче земље, своје изворе воде, хране и енергије, зашто је све у рукама странаца, како смо дозволили да на челу Србије имамо људе који толико лажу и не воле Србију, и запитао се каква је опозиција која је дозволила да најгора власт у новијој политичкој историји Србије доживи пун мандат, прва од повратка на вишестраначки систем 1990. године?

Сматрајући да се нада да нећемо остати последњи верници евроунијатства, као што смо били последњи верници комунизма и југословенства, Обрадовић је позвао на промену не само режима већ читавог система вредности и друштвеног система, који читав мора бити стављен у функцију породице.

Пошто је после предавања било доста интересовања и питања на разне теме, састанак се одужио на читава два сата, а сви посетиоци трибине су добили часопис и примерак књижице Новог народног договора са конкретним предлозима како се борити за живот Србије.

Закључено је да ће политика Двери са државног нивоа подржати све оно што подржава породицу, а да ћемо преиспитати и ограничити све оно у медијима, култури, образовању и привреди што је против породице. 

Апатинци и Пригревчани су позвани да формирају Повереништва у својим местима, а најављени су и други скупови "Двери" у Апатину у наредним месецима.



Нема коментара:

Постави коментар