среда, 6. јул 2011.

ПОРОДИЦА НА ПРВОМ МЕСТУ

Синоћ, 5. јула, у препуној сали Српске читаонице одржана је јавна трибина на тему: "Српска породица и идентитет - темељ опстанка Србије".

Скуп је отпочео интонирањем државне химне после чега су посетиоци имали прилику да виде филм о десетогодишњем раду удружења грађана "Двери Српске" из Београда. Гости предавачи били су Бошко Обрадовић, Мирослав Паровић и Иван Костић. Сва три предавача успешно су приказала и доказала примерима како здрав породични модел уређења лако може да се примени на све области друштвеног живота. По речима Бошка Обрадовића, српски народ се бори за голи опстанак, и породична светиња је угроженија него икада.
На крају својих излагања предавачи су представили народни Покрет за живот Србије - "Двери", и позвали грађане Сомбора да устану у одбрану својих породица. Гости су читав сат после трибине провели одговарајући на бројна питања заинтересованих Сомбораца, а састанак је завршен формирањем Градског одбора "Двери" у Сомбору.
Организатори трибине посебно се захваљују на сарадњи Управи Српске читаонице, Завичајном удружењу Срба "Коријени", као и медијским кућама РТВ "Среће" и ТВ "К-54".

Саопштење Градског одбора Покрета за живот Србије "Двери" - Сомбор

Нема коментара:

Постави коментар