четвртак, 5. март 2015.

БОЖИЋНИ ПРОГЛАС СРПСКИХ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦА СТИГАО У СОМБОР!

У Свечаној сали Градске куће у Сомбору одржан је величанствен скуп у организацији "Патриотског савеза" - Србског покрета Двери, Демократске странке Србије и Групе интелектуалаца. Сала је била до последњег седишта испуњена заинтересованим грађанима и симпатизерима који су дошли да виде то чудо, по речима др Рашковић, да се Срби у добру могу сложити, и да чују ставке из Божићног прогласа србских интелектуалаца. Бројни аплаузи током вечери које су сви говорници добили и заслужили, говоре да је тема наишла на плодно тло. На јавној трибини су говорили: мр Иван Костић и Бошко Обрадовић испред Српског покрета Двери, и др Санда Рашковић Ивић и Миленко Јованов из Демократске странке Србије. Божићни проглас је симболично стигао у северну Србију и одјекнуо у Сомбору, а Бошко Обрадовић је у свом надахнутом излагању најавио да до краја месеца почињу протести против Владе и њене политике, на које ће бити позвани сви незадовољни грађани и патриотска опозиција.
 
Истакнути сомборски интелектуалци, приватни предузетници, представници Српске радикалне странке као и бројних локалних удружења грађана, имали су додатну прилику да се сретну и поразговарају са поменутим говорницима у свечаној скупштинској сали зграде Жупаније, где је одржан врло конструктиван скуп уз размену мишљења и искустава.
 
Први следећи велики културни догађај у Сомбору најављен је за свега десетак дана 14. марта у 18 часова у Србској читаоници "Лаза Костић" када ће се Сомборцима обратити мр Владимир Димитријевић испред Издавачке куће "Катена мунди".
 



 

Нема коментара:

Постави коментар